نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به هزینه‌های سنگین آلودگی هوا، تولید خودروهای برقی را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای کشور دانست و گفت: انتظار داریم تیم‌های فنی ایران‌خودرو در این زمینه پیشتاز شوند هرچند با قیمت فعلی بنزین ممکن است بازار داخلی کشش بالایی برای خودروهای برقی نداشته باشد اما وقتی سالانه ۵۹ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند، میلیاردها دلار هزینه سلامت به کشور تحمیل می‌شود و ناچار به واردات چند میلیارد دلاری بنزین هستیم، چاره‌ای جز حرکت در این مسیر وجود ندارد.

تولید خودروهای برقی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای جلوگیری از هزینه‌های سنگین آلودگی هوا است/ حمایت مجلس از تولید خودروهای کم‌مصرف و کم‌آلاینده

سید محمد پاکمهر، نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، در تشریح بازدید نظارتی امروز (دوشنبه ۸ دی‌ماه) اعضای این کمیسیون از شرکت ایران‌خودرو، گفت: امروز در معیت اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و در راستای وظیفه نظارتی و نظارت میدانی، در شرکت ایران‌خودرو حضور یافتیم.

وی با اشاره به ارزیابی عملکرد ۲۱ دستگاه اجرایی در اجرای قانون هوای پاک مصوب سال ۱۳۹۶ طی هفته های اخیر در نشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: موضوع آلودگی هوا به عنوان دستور جلسه در این نشست مطرح شد و در آن نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت و درمان، پلیس راهنمایی و رانندگی، سازمان محیط‌زیست و دستگاه‌های مختلف حضور داشتند و محور اصلی این جلسه، نگرانی جدی نسبت به تشدید آلودگی هوا بود.

نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: متأسفانه به‌طور مکرر شاهد هستیم که دولت به دلیل افزایش آلودگی هوا ناچار به اعلام دورکاری و تعطیلی مدارس می‌شود و معاونت بهداشت وزارت بهداشت به‌شدت نگران سلامت مردم است چرا که بر اساس آمارها سالانه حدود ۵۹ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند و آمار بیماران قلبی، ریوی، سرطانی و مبتلایان به مشکلات تنفسی رو به افزایش است.

پاکمهر تصریح کرد: از سوی دیگر، افزایش مصرف سوخت توسط خودروهای تولید داخل و وارداتی باعث شده کشور مجبور به واردات بیش از ۵ میلیارد دلار بنزین شود و در همین راستا، ضرورت دارد به سمت تولید سوخت استاندارد حرکت کنیم و سوخت با استاندارد یورو ۴ و بالاتر در کشور تولید شود.

نماینده مردم بجنورد در مجلس دوازدهم، یادآور شد: در بازدید میدانی امروز و گزارشی که از سوی عادل پیرمحمدی مدیرعامل ایران خودرو و معاونان ایشان ارائه شد، مشخص شد که خوشبختانه خودروهای تولیدی ایران‌خودرو عمدتاً دارای استاندارد آلایندگی یورو ۵ هستند و الزامات لازم را دارند بنابراین اگر چالش‌هایی در حوزه آلودگی هوا وجود دارد، بخش عمده آن به کیفیت سوخت بازمی‌گردد که باید استانداردهای لازم را کسب کند.

وی با اشاره به عملکرد مدیریت جدید ایران‌خودرو، افزود: جای خرسندی است که مدیریت جدید ایران‌خودرو اقدامات مؤثری در راستای ارتقای کیفیت تولید انجام داده است و بر اساس گزارش ارائه شده تعهدات معوق گذشته در زمینه تحویل خودروها به‌خوبی انجام شده و امروز عملاً تعهد عقب‌افتاده‌ای وجود ندارد و خودروها به‌روز تحویل مشتریان می‌شود.

نایب‌ رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: همچنین شاهد افزایش تولید حدود ۱۹ تا ۲۰ درصدی هستیم و خودروهای تولیدی از استانداردهای لازم برخوردارند و نگاه مدیریتی فعلی در ایران‌خودرو، حرکت به سمت تولید خودروهای به‌روز، باکیفیت به ویژه هیبریدی است و بر اساس گزارش ارائه شده خط تولید خودروهای هیبریدی با همکاری گروه بهمن شکل گرفته و به‌زودی شاهد بهره‌برداری رسمی از این خطوط با حضور رئیس‌جمهور و مقامات عالی‌رتبه خواهیم بود.

پاکمهر با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه خدمات پس از فروش، گفت: در زمینه گارانتی خودروها نیز گام‌های مثبتی برداشته شده است؛ مدت گارانتی که پیش از این ۲ سال بود اکنون به ۳ سال یا ۱۰۰ هزار کیلومتر افزایش یافته که اقدامی بسیار ارزشمند است و نیاز است این اقدامات مثبت حتماً باید به اطلاع مردم برسد.

نماینده مردم بجنورد در مجلس دوازدهم، افزود: بر اساس استانداردها، خودروهای تحویلی در ۳ ماه نخست باید مراجعاتی به خدمات پس از فروش داشته باشنداما خوشبختانه با ارتقای کیفیت خودروها، شاهد کاهش این مراجعات هستیم و این موضوع نشان‌دهنده بهبود کیفیت تولید است.

وی ضمن قدردانی از کارکنان ایران‌خودرو ادامه داد: هرچند ارزیابی نهایی نیازمند بررسی عملکرد در بلندمدت است، اما مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی و افزایش بهره‌وری به‌خوبی قابل مشاهده است.

این نماینده مجلس با بیان انتظارات کمیسیون بهداشت و درمان از خودروسازان کشور، گفت: انتظار ما از ۳۴ شرکت‌ تولیدکننده خودرو به‌ویژه ایران‌خودرو به‌عنوان بزرگ‌ترین خودروساز کشور با تولید سالانه حدود ۶۵۰ هزار دستگاه، توجه جدی به کیفیت خودرو، رضایت مشتری، کاهش مصرف سوخت و حداقل‌سازی آلایندگی هوا است.

پاکمهر در ادامه یادآور شد: یکی از آرزوهای جدی ما، حرکت به سمت تولید خودروهای برقی در کشور است و انتظار داریم تیم‌های فنی ایران‌خودرو در این زمینه پیشتاز شوند هرچند با قیمت فعلی بنزین ممکن است بازار داخلی کشش بالایی برای خودروهای برقی نداشته باشد اما وقتی سالانه ۵۹ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند، میلیاردها دلار هزینه سلامت به کشور تحمیل می‌شود و ناچار به واردات چند میلیارد دلاری بنزین هستیم، چاره‌ای جز حرکت در این مسیر وجود ندارد.

وی افزود: امروز دنیا به سمت تولید خودروهای برقی حرکت کرده و چین به‌طور جدی این مسیر را دنبال می‌کند و اگرچه خودروهای بنزینی به کشور ما صادر می‌کند، اما تولید داخلی خود را به سمت خودروهای برقی سوق داده است بنابراین با توجه به توان داخلی و نیروهای متخصص بومی، این موضوع باید به‌صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.

نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان تأکید کرد: ما در مجلس و به‌عنوان اعضای کمیسیون بهداشت و درمان، ضمن حمایت از تولید خودروهای با استانداردهای بالا، مدافع کاهش آلودگی هوا، کاهش مصرف سوخت و کاهش تلفات جاده‌ای و تلفات ناشی از آلودگی هوا هستیم و این مسیر را با جدیت دنبال خواهیم کرد. /

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha